Zingen

SMARTOFORE ZINGT BIJ APWC

Smartofore is het anagram van Amersfoort. Smartofore is een koor dat populaire Nederlandstalige liederen zingt, maar … dan in een ander jasje. Smartofore kiest voor een niveau dat een flinke inzet vraagt van onze amateurzangers wat betreft het oefenen tussen de wekelijkse repetities door. Daar krijgen de swingende leden veel voor terug: een geweldige onderlinge sfeer, goede begeleiding, originele arrangementen en nummers die klinken als een klok! (klik op de foto’s links om een vergroting te bekijken)

ANDERE JAS

Onze dirigent – Wilco Stronks – arrangeert en bewerkt bekende melodieën tot vierstemmige nummers. En hoewel de oorspronkelijke componist nog wel herkenbaar is, krijgt elk nummer zo een nieuwe eigen stijl. Een kinderlied als “Toveren” van Herman van Veen wordt een wals, een ballade als “Liefs uit Londen” van Bløf wordt een rumba; en “Het is een nacht” van Guus Meeuwis wordt een rock’n’roll nummer. Spreekt dit je aan dan is Smartofore echt iets voor jou. Kom vrijblijvend eens kijken en luisteren op een van onze repetitie avonden, je bent van harte welkom.

OPTREDENS

Smartofore treedt gemiddeld zo’n vijf à zes keer op per jaar. Eenmaal per jaar brengen we een groot optreden en brengen dan ons volledige repertoire ten gehore aan een breed publiek. Daarnaast treden we op tijdens ‘Gluren bij de Buren’ in december en tijdens ‘Struinen in de tuinen’ in juni. Ook bij de inloopconcerten die Scholen in de Kunst organiseert zijn we over het algemeen van de partij. Evenals bij de Dag van de Amateurkunst die in september samenvalt met de Open Monumentendag. En tenslotte zetten we ons beste beentje voor en zingen we het hoogste lied voor onze oudere medemens in verpleeg- en verzorgingshuizen. Dat doen we zo’n twee keer per jaar meestal tijdens een reguliere repetitie-avond.

REPERTOIRE

Ons repertoire bestaat uit Nederlandstalige populaire liederen, die zijn bewerkt tot vierstemmige nummers in een ander jasje. Denk hierbij onder andere aan: Cirkels van Herman van Veen, Liefs uit Londen van Bløf, Toveren van Herman van Veen, Blijf bij mij van Ruth Jacott, Het is een nacht van Guus Meeuwis, Julia van Henk Westbroek, Ik heb je lief van Paul de Leeuw, Zij maakt het verschil van De Poema’s, etc.

INFORMATIE

Voor vragen over Smartofore, het lidmaatschap of voor het boeken van optredens kun je contact opnemen met:

Ria Groenhuijsen, e-mail ria@smartofore.nl

Frans de Kok, e-mail frans@smartofore.nl, telefoon 06-44032603

REPETITIE

Sportpark Keerking (APWC)
Keerkring 11
3813 BC Amersfoort
Maandag van 20.00 tot 22.00 uur.

v.v. A.P.W.C.

Sportpark "De Koppel"
Keerkring 11
3813 BC Amersfoort
T 033 472 5743