v.v. A.P.W.C. – AFC Quick 1890 kwart eeuw geleden

19 oktober 2017

In 1993/94 stond de derby tussen APWC en Quick, voor zover www.atva.nl heeft kunnen achterhalen, voor het laatst op het programma. Het duel is daarna wel vaker gespeeld maar dat is niet in competitieverband geweest.

In de jaren negentig maakten o.a. keeper Roy Dirksen (naar onze mening op dat moment de beste lijnkeeper van Amersfoort) en Mark Iesberts deel uit van de Quick-selectie. Iesberts vond het na 35 seizoenen, waarvan 23 in een eerste team, wel welletjes. Bij APWC waren onder meer de huidige trainer van Cobu Boys, Bert van den Brom (hoorde met zijn traptechniek en spelinzicht niet thuis bij de amateurs, maar ja die knieën hè) en Goaltjesdief Ben van den Hoek. Laatstgenoemde speelde ook nog met Quick in de eerste klasse.

Op Sportpark de Keerkring hielden de derdeklassers het destijds op 1-1. Quick stond na dat duel op de eerste plaats en APWC volgde op een punt. Anno 2017 zien we vrijwel hetzelfde beeld: Quick is de trotse koploper en APWC volgt met twee wedstrijdpunten minder. Wordt het weer 1-1? Zondag weten we meer.