“Ome” Dick Hazeveld overleden

10 januari 2020

Vandaag, 10 januari 2020, heeft ons het droevige bericht bereikt dat “Ome” Dick Hazeveld op 89 jarige leeftijd is overleden.

Ome Dick was een club icoon en boegbeeld van ons v.v. A.P.W.C.

Op de dinsdag, donderdag, zaterdag, en zondag was hij altijd aanwezig op De Keerkring. Deze geweldige man kon altijd zo genieten van de jeugd als deze aan het trainen waren, en vooral bij de wedstrijden van de jeugd stond Ome Dick met zijn neus voor aan. Zoals de meeste misschien wel weten was hij erg vrijgevig, er ging bijna geen weekend of training voorbij of hij trakteerde de jeugd op een zakje snoep, zakje chips, koekjes, limonade en of een patatje.

Ome Dick was jaren scheidsrechter van de KNVB en van v.v. A.P.W.C. voor de jeugd en senioren elftallen.

Een leuke anekdote is dat een jeugd elftal van v.v. A.P.W.C. kampioen kon worden als zij de wedstrijd zouden winnen. De wedstrijd liep tegen het einde met de brilstand op het scorenbord, ome Dick telde er zeker 10 minuten blessuretijd bij zodat “zijn” APWC kampioen werd, want de paars-witte scoorde nog en Ome Dick floot af! Ook was hij velen malen te zien bij het Amersfoortse jeugd schoolvoetbal, waar hij velen wedstrijden begeleide.

Ome Dick was erg fanatiek in het ophalen van oude kranten. Iedere week zag je hem weer met zijn auto door Amersfoort rijden. Als deze vol zat reed hij naar de Keerkring om zijn auto te legen, dit bracht weer wat centjes op voor zijn geliefde vereniging.

De laatste jaren was Ome Dick op de zondagen erg druk met de scheidsrechter te begeleiden die ons eerste elftal floot. De zorg was dan dat Ome Dick de zorg draagt voor een goed en veilig verloop hiervan en enthousiasmeert de scheidsrechter om zijn of haar hobby met plezier te blijven uitoefenen. Dat konden we wel aan Ome Dick overlaten, want hij wist als geen ander hoe een scheidsrechter begeleid zou willen worden natuurlijk!

Tussen de trainingen door die Ome Dick bekeek, ging hij nog even naar de kantine om de scoreborden bij te werken. Deze waren iedere week weer piek fijn in orde, je kon hem niet betrappen op een “foutje”.

Toen onze Mister APWC Alex ten Hoven overleed, heeft Ome Dick een prachtig bord laten maken met: Alex Ten Hovenpad. Deze hangt op de gevel bij de hoofdingang. Bij het kampioenschap van ons eerste elftal een paar jaar geleden had Ome Dick bedacht om sleutelhangers te laten maken van v.v. A.P.W.C. Het tweede kampioenschap liet Ome Dick voor een ieder een prachtige pen maken. De bordjes die nu op de dug-out hangen van v.v. A.P.W.C. en Gasten werden ook weer gesponsord door deze vrijgevende man.

Enkele jaren geleden is Ome Dick zelfs onderscheiden met de Leendert nicasiuspenning voor zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden.

Het is voor ons nu nog niet te bevatten wat een impact zijn gemis gaat worden.

Vandaag zijn wij een groot clubman verloren.

Wij wensen zijn naasten heel veel sterkte, kracht en moed toe om dit verlies te dragen.