In Memoriam NR 4

 

Alex Ten Hoven “Mister APWC”

v.v. A.P.W.C. VERLIEST GROOT CLUBICOON 2007

Alex ten Hoven “Mister APWC” overlijdt op 43-jarige leeftijd

Zondag 29 juli 2007 overleed op 43-jarige leeftijd APWC-clubicoon Alex ten Hoven die al een tijdje ongeneeslijk ziek was. Alex speelde 25 seizoenen in de hoofdmacht, wat goed was voor welgeteld 49273 speelminuten. Na zijn imposante voetbalcarrière werd hij verzorger bij zijn geliefde paarse club. Helaas was dit van veel te korte duur.

 

 

Alex ten Hoven was jarenlang een groot voorbeeld voor veel van de jeugdspelertjes van APWC. Door zijn geweldige wedstrijdmentaliteit nam hij de ploeg steeds weer op sleeptouw. Tot groot plezier van de paarse aanhang sleepte hij zijn team in 2006 tijdens de nacompetitie er doorheen in zijn laatste seizoen als voetbalspeler. In de finale tegen het veel sterker geachte SDO zei hij 20 minuten voor tijd bij een 0-1 voorsprong tegen zijn ploeggenoten: ,,Kom op jongens, wij gaan hier deze wedstrijd winnen.” Tot grote verbazing van veel Amersfoortse voetbalkenners gebeurde dit ook en daarna barste een geweldig voetbalfeest los op het veld van Maarssen.

Koekie

In een wedstrijd deelde Alex wel eens een hard koekie uit aan zijn tegenstander. In het bijzijn van zijn trouwste en meest kritische supporter vader Sander had hij hier na de wedstrijd direct weer spijt van en maakte dan excuses aan zijn tegenspeler. Een zeer emotionele gebeurtenis voor Alex was toen er vorig jaar in augustus een afscheidswedstrijd voor hem werd georganiseerd. Van alle Amersfoortse clubs kwamen er voetballers naar het sportpark de Keerkring.

 

 

Tot groot plezier van de 400 toeschouwers nam Mister Lex voor het eerst in zijn lange voetballoopbaan een strafschop die -op de manier waarop Johan Neeskens dat vroeger deed- keihard in het doel belandde. Tijdens de vele toespraken en zijn dankwoord aan het adres van de aanwezigen na afloop in de kantine stroomden tranen van dankbaarheid van de onvermoeibare aanvoerder.

Met volle overgave begon Alex in het afgelopen seizoen als verzorger van de paarse club. In het begin van zijn nieuwe functie leefde hij zo fel mee met de wedstrijd dat hij soms vergat het veld in te komen als er een speler geblesseerd was. Het was ook prachtig om te zien hoe hij een lang sprintduel met de verzorger van de tegenpartij winnend wist af te sluiten. ,,Ook deze wedstrijd wil ik winnen” , zei hij dan lachend tegen de toeschouwers.

Verslagenheid

De spelersgroep was uiterst content met de blessurebehandelingen van Alex. De verslagenheid was dan ook enorm groot toen hij op een van de laatste trainingen aan de groep bekend maakte dat hij ongeneeslijk ziek was. ,,Ik ga er wel van alles aan doen om ook deze zware wedstrijd proberen te winnen, maar dat zal niet mee vallen” , zei hij met een sombere stem tegen zijn clubvrienden.

 

 

Oneerlijke wedstrijd

Tot groot verdriet van alle APWC-ers verloor Alex deze oneerlijke wedstrijd. Vrijdag neemt APWC in crematorium Rusthof aan de Dodeweg (10.00 uur) afscheid van een groot clubicoon en een fantastisch mens die door zijn familie en voetbalvrienden nooit zal worden vergeten.

APWC opende zijn kantine om het verlies van “Mister APWC” Alex ten Hoven daar gezamenlijk te verwerken. Tussen 19:00 uur en 21:00 uur was iedereen welkom aan de Keerkring om zijn medeleven te betuigen en het verdriet te delen.

v.v. A.P.W.C.

Sportpark "De Koppel"
Keerkring 11
3813 BC Amersfoort
T 033 472 5743