Gym

ALS DIT UW ENIGE BEWEGING IS? APWC GYM

Sinds 2013 zijn er bij vv APWC aan de Keerkring in Amersfoort twee groepen Gelukkig word ik oud! voor 70-plussers uit Kruiskamp-Koppel. Lestijden zijn maandag van 9.30 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 12.00 uur. Sylvia Kesler begeleidt u op muziek uit de jaren van uw jeugd bij het oefenen van uw coördinatie, het behoud van uw spierkracht en uw lenigheid. Na afloop is er koffie en thee. Dan komen onderwerpen aan de orde rondom voeding, gezondheid en valpreventie.

GELUKKIG WORD IK OUD! VOOR 70+ DAMES

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat we gelukkiger oud kunnen worden door voldoende te bewegen en een beetje rekening te houden met wat we eten. De dagelijkse dingen gaan makkelijker, we hebben meer leuke contacten, we voelen ons krachtiger in ons lijf, hebben meer zelfvertrouwen en vallen daardoor minder. En actief worden maakt dat we makkelijker en langer actief blijven. Bij
 de lessen Gelukkig word ik oud! kunt u bewegen met en in een groep, op uw eigen niveau. U kunt dus ook (juist!) deelnemen als u last hebt van een blessure, van artrose, COPD of andere beperkende kwalen.

DEELNEMEN AAN GELUKKIG WORD IK OUD!

Helpt u om langer actief en gezond midden in het leven te blijven staan. Een doorsnee-les bestaat uit 3 delen waarin u als groep tegelijk beweegt, individuele oefeningen doet en ontspanningsoefeningen. We bewegen op muziek uit de jaren ’40-’70. Tussendoor en waar toepasselijk bieden we voorlichting over gezondheid en valpreventie en na afloop is er ruimte om samen gezellig iets te drinken.

DIVERSE VORMEN VAN BEWEGEN

Tijdens de bijeenkomsten maakt u kennis met allerlei vormen van bewegen. Fitness, wandelen of zwemmen, maar ook tennissen, dansen, tai chi, jeu de boules behoren tot de mogelijkheden. Dat is afhankelijk van de wensen van de groep. In de praktijk blijkt dat mensen die hun leefstijl wat aanpassen zich na 10 weken duidelijker fijner voelen dan daarvoor.

LOCATIE

De bijeenkomsten worden gehouden in de sportzaal van vv APWC aan de Keerkring 11 in de wijk De Koppel. APWC wil met name ouderen uit de wijk verwelkomen in hun accommodatie waar een comfortabele gymvloer ligt. De zaal is ruim en licht en er zijn geen pottenkijkers.

KOSTEN

Twee kennismakingslessen zijn gratis en vervolgens betaalt u € 20,00 per maand, te voldoen via een automatische overschrijving.

Opgeven via telefoonnummer 06-49130381 Sylvia Kesler of mail naar gym@apwc.nl

v.v. A.P.W.C.

Sportpark "De Koppel"
Keerkring 11
3813 BC Amersfoort
T 033 472 5743