Buurthuis van de toekomst

v.v. A.P.W.C. BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST

v.v. A.P.W.C. wil een buurthuis van de toekomst worden. Iedereen uit de wijk moet zich welkom voelen bij ons, lid of geen lid. In ons aanbod willen we rekening houden met de behoeften uit de wijk. Zo bieden we naast het voetbal nu fitness voor ouderen aan, en hip hop dance voor jongeren. Maar de sport en het voetbal blijft centraal staan.

v.v. A.P.W.C. EN BUURTBEWONERS

Het buurthuis van de toekomst past bij de ontwikkeling dat bewoners ook zelf actiever worden in hun wijk.v.v. A.P.W.C. wil zijn accommodatie delen met buurtbewoners. Meestal betalen gebruikers voor de activiteit: voor gebruik, energie en schoonmaak, maar het is ook mogelijk een wederdienst te leveren als vrijwilliger. Aldus kunnen op termijn allerlei taken bij de club eenvoudiger doorgang vinden: brengen en halen van de jeugd bij wedstrijden, bardiensten, onderhoudsklussen. Zo draagt de vereniging bij aan het welzijn in de wijk en varen we er zelf ook wel bij. De gemeente steunt ons in dit streven getuige de uitkomsten van de inventarisatiecommissie - die sportverenigingen beoordeelde op hun functioneren - waar v.v. A.P.W.C. de hoogste score behaalde.

HOE ZIET APWC'S BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST ERUIT?

Niet als de locatie waar van alles voor de wijk wordt georganiseerd. Vrijwilligers nemen het heft in handen. Wat er maar aan vraag is in de wijk: als er ruimte is in de agenda kan het bij v.v. A.P.W.C. plaatsvinden. Niet alleen buurtbewoners, ook welzijnsstichting SWA, de SRO en de ABC-scholen in Kruiskamp en Koppel vinden bij v.v. A.P.W.C. al regelmatig een mooie plek voor hun activiteiten.

NATUURLIJK WORDT ER VOORNAMELIJK GEVOETBALD

Maar er is ook ruimte voor bingo, dartavonden, klaverjassen, regelmatig een thema-avond (Hollandse, Turkse, Marokkaanse avond), wekelijks meidenopvang, opvang voor ouderen met koffie en een maaltijd, informatiebijeenkomsten van de Turkse ouderenvereniging, sport op de woensdagmiddag m.m.v. SRO-medewerkers, gymnastiek voor 70+’ers. Er is altijd plaats voor mensen die kantinewerk (keuken, bardienst) op zich willen nemen.

HET BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST

Past bij de ontwikkeling dat bewoners ook zelf actiever worden in hun wijk. v.v. A.P.W.C. wil zijn accommodatie delen met buurtbewoners. Meestal betalen gebruikers voor de activiteit: voor gebruik, energie en schoonmaak, maar het is ook mogelijk een wederdienst te leveren. Aldus kunnen op termijn allerlei taken bij de club eenvoudiger doorgang vinden: brengen en halen van de jeugd bij wedstrijden, bardiensten, onderhoudsklussen.Zo draagt de club bij aan het welzijn in de wijk en varen we er zelf ook wel bij.

v.v. A.P.W.C.

Sportpark "De Koppel"
Keerkring 11
3813 BC Amersfoort
T 033 472 5743